Republica Moldova va extinde cooperarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova va extinde cooperarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Preşedintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Preşedintele Consiliului de Administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, care se află într-o vizită de lucru în ţara noastră.

Şeful statului i-a mulţumit pentru disponibilitatea de a extinde cooperarea dintre Republica Moldova şi Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

Amintim că în luna mai 2018, R. Moldova a devenit prima ţară care a obţinut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică, iar anul trecut, a fost depusă cererea de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

În timpul discuţiei, dl Belianinov a apreciat înalt consecvenţa de care dă dovadă ţara noastră în tendinţa sa de a deveni participantă a BEAD, ceea ce va permite realizarea multor proiecte naţionale şi municipale. Preşedintele Consiliului de Administrare a subliniat faptul că Republica Moldova poate să iniţieze colaborarea cu Banca pînă la încheierea deplină a tuturor formalităţilor.

Igor Dodon i-a mulţumit lui Andrei Belianinov pentru atitudinea constructivă şi deschisă faţă de soluţionarea problemelor ce ţin de interacţiunea dintre BEAD şi ţara noastră şi a menţionat că, consolidarea relaţiilor economice cu ţările Uniunii Economice Eurasiatice corespund intereselor naţionale pe termen lung ale Republicii Moldova deoarece oferă vaste perspective pentru exportul mărfurilor moldoveneşti, precum şi pentru o cooperare în domeniul producerii şi al investiţiilor.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare funcţionează din anul 2006 şi are misiunea de a promova economia de piaţă în statele membre ale Băncii, de a contribui la creşterea lor economică şi extinderea relaţiilor comercial-economice prin intermediul activităţii investiţionale.

Similare
RECOMANDĂRI