Republica Moldova exclude invitaţiile pentru perfectarea vizelor cetăţenilor din India, Nepal şi Sri Lanka
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Republica Moldova exclude invitaţiile pentru perfectarea vizelor cetăţenilor din India, Nepal şi Sri Lanka

Cetăţenii din India, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Democratică Socialistă Sri Lanka nu vor mai avea nevoie de invitaţii pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.

Noile prevederi urmăresc creşterea numărul de turişti care vizitează Republica Moldova, dar şi sporirea atractivităţii investiţionale a ţării noastre pentru actori importanţi la nivel global, cum este de exemplu India. Economia Indiei este a doua din lume după produsul intern brut, iar anul trecut ţara a înregistrat o creştere economică de 7,1%.

În ultimii doi ani, au fost înregistrate 3178 de traversări ale Republicii Moldova de către cetăţenii Republicii India. În acelaşi timp, în această perioadă, ţara noastră a fost traversată de 147 de cetăţeni nepalezi şi 93 de cetăţeni din Sri Lanka.

În prezent, cetăţenii din 100 de state pot călători în Republica Moldova fără vize. Pentru cetăţenii din 57 de state este stabilit regimul de vize, iar cetăţenii din 35 de state au nevoie de invitaţie pentru deschiderea vizei în ţara noastră.

Similare
RECOMANDĂRI