Republica Moldova a fost scoasă de sub monitorizare şi a devenit membru deplin în cadrul Sistemului Internaţional de Asigurări ”Carte Verde”
Vizualizari:

Republica Moldova a fost scoasă de sub monitorizare şi a devenit membru deplin în cadrul Sistemului Internaţional de Asigurări ”Carte Verde”

După două decenii de monitorizare instituită de către Consiliul Birourilor ”Carte Verde” (CoB, Bruxelles), în raport cu Republica Moldova, implicit cu piaţa de asigurări autohtonă, Asambleea Generală , organul de conducere al Sistemului Internaţional de Asigurări ”Carte Verde”, a hotărât să nu mai prelungească statutul de ”monitorizare” a Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule din Republica Moldova (BNAA).

 Potrivit acestei decizii, BNAA, ca organizaţie reprezentativă a companiilor de asigurări emitente de certificate ”Carte Verde”, obţine statut de membru cu drepturi depline în cadrul SIA ”Carte Verde”, scrie Bizlaw.

Organul decizional  respectiv, de asemenea, a desemnat-o pe Alina Osoianu, director Executiv BNAA, în calitate de co-preşedinte al Comitetului pentru reglementări interne, CoB.

Potrivit Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Asambleea Generală susţine imperativul implementării neabătute de către asigurătorii locali a cerinţelor prudenţiale în sensul siguranţei financiare a entităţilor şi în beneficiul asiguraţilor.

Concomitent,  organele de conducere SIA ”Carte Verde” se pronunţă pentru ”menţinerea de către BNAA a Programului de reasigurare şi a Garanţiei financiare externe”.

Similare
RECOMANDĂRI