Reprezentanţii statului în conducerea societăţilor comerciale vor primi recompense mai mici din profitul net al întreprinderilor
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Reprezentanţii statului în conducerea societăţilor comerciale vor primi recompense mai mici din profitul net al întreprinderilor

Recompensa anuală pentru reprezentanţii statului în organele de conducere ale societăţilor comerciale va fi diminuată. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul de hotărâre care prevede scăderea recompenselor de la 5% la plafonul de 1% din mărimea profitului net anual obţinut de societatea comercială.

Conform estimărilor, în urma acestor modificări, bugetul de stat ar urma să încaseze circa 20,5 milioane de lei, sub formă de dividende. 

Suplimentar, se mai propune  plafonarea recompenselor achitate individualizat până la două salarii medii lunare pe societate, pe anul precedent, în limita plafonului de până Ia 1%.  Astfel, vor fi evitate situaţiile când unele persoane primesc recompense de zeci de mii de lei.

„Acest lucru trebuie să fie completat cu măsuri de sancţionare pentru cei care din rea credinţă au participat la luarea unor decizii în întreprinderile de stat care au dus la devalizarea acestora. Ei trebuie să răspundă în faţa legii. Ştiu că anumiţi reprezentanţi ai PD-ului şi astăzi încearcă să influenţeze politica luării deciziilor în anumite întreprinderi de stat, prin intermediul oamenilor pe care i-au plasat acolo de ani de zile. Suntem în proces de restructurare a acestor consilii. Trebuie să identificăm oameni oneşti care să vrea să vină să reprezinte statul în aceste întreprinderi”, a precizat Premierul Maia Sandu.
 
Similare
RECOMANDĂRI