Reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului vor avea prima întâlnire din 2018, la nivel politic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului vor avea prima întâlnire din 2018, la nivel politic

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, vor avea pe 15 februarie o primă întâlnire oficială în acest an, la nivel de reprezentanţi politici ai Chişinăului şi Tiraspolului în procesul reglementării transnistrene.

În cadrul întâlnirii, cele două părţi urmează să semneze o decizie de protocol cu privire la cooperarea în domeniul veterinar, al carantinei şi al protecţiei plantelor, notează agenţia oficială transnistreană „Novosti PMR”.

Această decizie este importantă în contextul comerţului Transnistriei cu Uniunea Europeană, a declarat în acest context Vitali Ignatiev.

Anul trecut, reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului au semnat alte patru decizii protocolare, cu privire la funcţionarea şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, accesul fermierilor la terenurile agricole pe teritoriul controlat de autorităţile separatiste, reluarea interconexiunii telefonice şi apostilarea diplomelor eliberate de Universitatea din Tiraspol.

În cadrul ultimei runde de negocieri în formatul 5+2, în noiembrie 2017, la Viena, părţile şi-au luat angajamentul de a pune integral în aplicare aceste decizii.

Similare
RECOMANDĂRI