Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Replici tăioase între opoziţie şi guvernare pe subiectul crizei energetice, în Parlamentul Republicii Moldova

Replici tăioase între opoziţie şi guvernare pe subiectul crizei energetice. În timp ce deputaţii comunişti acuză Guvernul PAS că nu s-ar fi implicat suficient în negocierile cu Gazprom, reprezentanţii Executivului dau asigurări că problema energetică va fi soluţionată, iar Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale.

Prezent în plenul Parlamentului, ministrul Infrastructurii a fost luat la întrebări de reprezentanţii opoziţiei. Deputaţii PCRM acuză guvernarea că nu s-ar fi

VLADIMIR VORONIN, deputat PCRM-PSRM: „Resursele energetice, dragul meu, întotdeauna au fost şi vor fi elemente politice. Să fiţi mai atenţi când vă implicaţi în diferite aventuri legate de Platforma Crimeea, de aceea matale nu ţi-o deschis uşa nici Miller, nu încă altcineva. De aici trebuie să începi, să dai nasul în jos şi să te apuci de lucru”.

De cealaltă parte, reprezentanţii Guvernului au dat replica şi spun că acum culegem roadele politicii defectoase în raport cu Rusia, promovate de fostele guvernări.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale: „Indiferent cine vă deschide uşa, dvs aţi adus ţara unde aţi adus-o. Generaţia mea răspunde şi trebuie să scoată toată mizeria pe care aţi făcut-o până acum. Republica Moldova are şi va avea gaze, şi nu trebuie să speculaţi”.

Republica Moldova nu a reuşit deocamdată să negocieze un nou contract de achiziţie a gazului cu reprezentnaţii concernului rus Gazprom. Chişinăului insistă pe formula de calcul prevăzută în vechiul contract. Pentru luna octombrie a fost convenit un contract provizoriu, în baza căruia achităm 790 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz.
 
Similare
RECOMANDĂRI