Regina Elisabeta a II-a anunţă o nouă reformă: mai puţin plastic în palatele regale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regina Elisabeta a II-a anunţă o nouă reformă: mai puţin plastic în palatele regale

Plasticul reutilizabil nu va mai putea fi folosit în viitor în domeniile care aparţin familiei regale britanice, au anunţat luni angajaţii biroului de presă de la Palatul Buckingham, citaţi de DPA.

Sticlele din plastic vor dispărea din domeniile regale şi vor fi înlocuite cu ambalaje biodegradabile. Această măsură vizează reducerea impactului generat de deşeurile din plastic asupra mediului înconjurător, a declarat un purtător de cuvânt al familiei regale britanice.

Beţişoarele din plastic folosite în cafenelele amenajate în cadrul reşedinţelor regale britanice şi în cantinele destinate angajaţilor care lucrează pentru casa regală vor fi de asemenea eliminate.

Este posibil ca membrii familiei regale şi invitaţii lor să nu remarce însă o modificare substanţială, deoarece apa este deja servită în reşedinţele regale doar în ambalaje din sticlă. De acum înainte, serviciile de catering pentru angajaţii familiei regale britanice vor utiliza doar farfurii din porţelan şi pahare din sticlă.

În plus, "un buletin verde" îi va informa cu regularitate pe angajaţii casei regale în legătură cu inovaţiile din domeniul mediului înconjurător, precum modalităţile de reducere a deşeurilor şi a consumului de energie.
Similare