Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Recepţia cu ocazia Zilei Naţionale a României a găzduit sute de invitaţi de onoare

Unitate şi libertate! Sunt cuvintele cheie ce îi reprezintă pe românii din întreaga lume, inclusiv pe cei din Basarabia. Acesta a fost mesajul transmis de ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, la  recepţia oferită aseară cu prilejul Zilei Naţionale a României. O felicitare mai mult decât prietenoasă, ba chiar familială, a avut şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Am deosebita onoare să felicit statul Român, fraţii noştri de peste Prut cu această sărbătoare, Ziua Naţională a României. Împreună am trecut diferite etape. Eu vrea să mulţumesc statului român care a fost primul stat care a recunosc independenţa Republicii Moldova ca stat suveran. Vreau să constat parteneriatul strategic, al parteneriatului nostru pe diferite domenii.”

Sute de invitaţi de onoare au participat la recepţia oferită de ambasada României la Chişinău. Evenimentul festiv a început cu intonarea imnurilor României şi Republicii Moldova. Oficialităţile au reiterat că cele două ţări trebuie să meargă împreună în marea familie europeană iar relaţiile dintre România şi Republica Moldova continuă să fie o prioritate.

EXCELENŢA SA DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Sunt marcate de un dinamist aparte şi practic nu există nici un singur domeniu fie el politic, economic, social în care să nu avem exemple de reuşite de bune practici. Anul acesta a fost unul al schimbărilor de Guverne pe ambele maluri ale Prutului. În contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din RM.” 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Felicitări dragi români, La mulţi ani, România.”
Similare
RECOMANDĂRI