Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţiile din Parlament după plecarea lui Ţîcu. Slusari: "Intenţia de a candida este o trădare la adresa lui Andrei Năstase"

O trădare la adresa lui Andrei Năstase. Astfel califică preşedintele fracţiunii Platforma DA din Parlament decizia lui Octavian Ţîcu de a candida la primaria Chisinau. În acelaşi timp, unii deputaţi din Blocul ACUM spun că nemulţumirea lui Ţîcu faţă de acordul PSRM-ACUM este justificată şi este împărtăşită şi de alţi colegi din bloc.

Iurie Reniţă, deputat al blocului ACUM, spune că rezonează cu decizia colegului său Octavian Ţîcu de a părăsi fracţiunea PPDA şi se arată nemulţumit de concesiile pe care le fac constant pro-europenii în faţa socialiştilor.

De cealaltă parte, preşedintele fracţiunii PPDA din parlament îi sugerează lui Ţîcu să-şi depună mandatul de deputat şi-l acuză de trădare la adresa lui Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM la primaria chisinau.

Mai mult, Slusari spune că intenţia lui Ţîcu de a candida la funcţia de primar general dispersează şi mai mult electoratul de dreapta iar acest lucru îl avantajează pe candidatul PSRM, Ion Ceban.

Opoziţia democrată aplaudă disensiunile din interiorul blocului ACUM.

Deputatul Octavian Ţîcu a anunţat ieri că părăseşte fracţiunea parlamentară PPDA. Ţîcu este singurul deputat al blocului ACUM care nu a semnat acordul temporar PSRM-ACUM la 8 iunie şi nu a votat pentru candidatura Zinaidei Grecianâi la şefia Legislativului.
Similare
RECOMANDĂRI