Reacţia şefului ANSP la informaţiile din mediul online privind coronavirus, 5G şi cipuri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia şefului ANSP la informaţiile din mediul online privind coronavirus, 5G şi cipuri

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună a fost întrebat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” despre legătura dintre coronavirus, tehnologiile 5G şi vaccinarea cu un eventual cip, despre care se discută în mediul online.

„Ce răspuns vreţi să dau? După întrebare ofer şi răspuns: Psihiatria nu are aşa profil. Nu vreau să mă gândesc la prostii de felul ăsta”, a declarat Nicolae  Furtună.
 
Conspiraţiile legate de aceste subiecte specialistul le cataloghează drept „tâmpenii şi aiureli”.
 
Amintim că în mediul online au apărut în ultima perioadă ştiri false care ar relata despre legătura dintre 5G şi noul coronavirus, dar şi despre o eventuală microcipare a cetăţenilor, prin care aceştia să poată fi controlaţi prin intermediul 5G.
 
Autorităţile însă au negat o astfel de teorie: „Evoluţia pandemiei este total independentă de tehnologia 5G, iar afirmaţiile şi postările distribuite pe reţelele de socializare privind presupusa legătură între COVID-19 şi tehnologia 5G reprezintă o dezinformare cu scopul de a menţine o stare de confuzie şi panică, care este dăunătoare şi se răspândeşte la fel de repede ca noul coronavirus.
 
Noul coronavirus se transmite de la o persoană la alta prin secreţii ale aparatului respirator, prin strănut, tuse sau expiraţie. Tehnologia 5G se bazează pe frecvenţa radio şi nu creează viruşi. Îngrijorările specialiştilor privind afectarea sănătăţii de utilizarea reţelelor mobile se referă, în general, la radiaţii şi nu au nicio legătură cu infecţia COVID-19”, se spune într-un comunicat al ANSP.
 
De asemenea, ANRCETI a declarat  niciun furnizor din Republica Moldova nu deţine şi nu i-a fost eliberată licenţă pentru dreptul de utilizare a reţelelor/frecvenţelor 5G.
 
Amintim, de asemenea, că la acest subiect,  Mitropolia Moldovei a trimis ieri o scrisoare către autorităţi: 
 

Mitropolia Moldovei s-a adresat din nou autorităţilor. Se cere să nu fie permisă implantarea cipurilor în oameni aşa cum ar dori Bill Gates

Similare
RECOMANDĂRI