Reacţia procuraturii referitoare la lista persoanelor interceptate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia procuraturii referitoare la lista persoanelor interceptate

Procuratura Generală anunţă că deja a efectuat controale şi a comunicat că pe unele fapte au fost pornite cauze penale. Precizarea vine în contextul declaraţiilor preşedintelui Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, care a prezentat astăzi, 22 noiembrie, o listă în care se regăsesc mai mulţi susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr, activişti şi jurnalişti, care ar fi fost interceptaţi.

Comunicatorul Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat că Procuratura va verifica suplimentar unele aspecte şi va reveni cu detalii, în modul prevăzut de lege, în eventualitatea în care parlamentarul va depune demersul în cauză, scrie ipn.

Potrivit lui Chiril Moţpan, o parte din liderii protestelor organizate de Platforma DA erau şi filaţi, iar sarcina era ca împotriva lor să fie adunate informaţii compromiţătoare. „Iată una dintre dispoziţiile domnului Cavcaliuc (Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP, n.r.): în urma identificării persoanei urmează acumularea informaţiei compromiţătoare, intimidarea, pentru o ulterioară conlucrare sau tragere la răspundere sub conducerea domnului Cavcaliuc. El era persoana cu idei de denigrare a Platformei Demnitate şi Adevăr, fapt prin care îşi făcea imagine, spune sursa mea, în faţa conducerii ţării de atunci, fiind o slugă umilă a lui Plahotniuc”, a notat Chiril Moţpan.
Similare
RECOMANDĂRI