Reacţia primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, la solicitarea ANI
Sursa foto:ungheni.md Vizualizari:

Reacţia primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, la solicitarea ANI

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a venit cu o reacţie după ce Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a solicitat ridicarea mandatului de primar al oraşului Ungheni pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Contactat de IPN, primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a declarat că hotărârea luată de Curtea Supremă de Justiţie a anulat cererea sa de contestare a actului ANI şi nu se referă la revocarea sa din funcţia de primar.

„Eu am depus cerere de anulare a actului de constatare a ANI. Eu am depus cerere, am avut câştig de cauză în prima instanţă, am avut câştig de cauză în a doua instanţă (de apel) şi este absolut inexplicabilă hotărârea Curţii Supreme de Justiţie, care a examinat cazul în lipsa părţilor, în lipsa mea şi în lipsa avocaţilor, şi a anulat hotărârea primei şi celei de-a doua instanţe”, a remarcat Alexandru Ambros.

Primarul consideră actul ANI ilegal pentru că foloseşte retroactiv legea.

Alexandru Ambros spune că revocarea mandatului de primar poate fi făcută doar printr-o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, iar acum o astfel de hotărâre nu există. Urmează actul de constatare a conflictului de interese să fie judecat. Potrivit lui, un primar este pus în funcţie de către judecători după rezultatele alegerilor şi este revocat din funcţie, la fel, printr-o hotărâre judecătorească.

ANI cere Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat să iniţieze procedura de revocare din funcţie prin depunerea unei cereri în instanţa de judecată, pe care dânsul are dreptul să o atace.

Amintim că ANI a cerut Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat demiterea primarului de Ungheni
Similare
RECOMANDĂRI