Reacţia Ministerului de Externe de la Chişinău, în cazul celor două secţii de votare din regiunea transnistreană, deschise de Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Ministerului de Externe de la Chişinău, în cazul celor două secţii de votare din regiunea transnistreană, deschise de Rusia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene reacţionează la deschiderea celor două secţii de votare în regiune transnistreană pentru organizarea şi desfăurarea referendumului rus, privind introducerea unor amendamente în Constituţia Federaţiei Ruse, care i-ar permite lui Vladimir Putin să mai deţină funcţia de preşedinte.

MAEIE spune că, printr-o notă verbală adresată Ministerului, Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenţia de a deschide cele două secţii de votare, la Chişinău şi Tiraspol. 

„În legătura cu aceasta, MAEIE a reiterat poziţia de principiu a autorităţilor moldoveneşti privind abţinerea de la deschiderea unor secţii de votare în localităţile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituţionale abilitate a condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi.

Totodată, legislaţia Republicii Moldova nu conţine prevederi restrictive cu privire la desfăşurarea scrutinelor şi, respectiv, deschiderea secţiilor de votare de către misiunile diplomatice străine”, se spune într-un comunicat al MAEIE.

Amintim că ieri, Asociaţia Promo-LEX a declarat că Rusia a deschis două secţii de votare în regiunea transnistreană, fără acordul autorităţilor R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI