Reacţia Maiei Sandu, după ce socialistul Vladimir Ţurcan a fost ales preşedintele Curţii Constituţionale: „Este un lucru grav”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Maiei Sandu, după ce socialistul Vladimir Ţurcan a fost ales preşedintele Curţii Constituţionale: „Este un lucru grav”

Prim-ministrul Maia Sandu a reacţionat la alegerea preşedintelui Curţii Constituţionale - deputatul PSRM Vladimir Ţurcan.

„Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiştilor în fruntea Curţii Constituţionale este un lucru grav care ştirbeşte şi mai mult încrederea în unica instituţie de jurisdicţie constituţională din ţară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine şi-a dat votul. În situaţia în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acţionăm în consecinţă. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârşească cu preluarea controlului asupra unei instituţii-cheie de către o altă forţă politică, indiferent care ar fi aceasta”, a spus Maia Sandu.

 

Socialistul Vladimir Ţurcan, noul preşedinte al Curţii Constituţionale: „Nu putem fi supuşi la nicio forţă politică. În capul mesei va fi Constituţia şi doar Constituţia”

 

ULTIMA ORĂ! Vladimir Ţurcan - noul preşedinte al Curţii Constituţionale

Similare
RECOMANDĂRI