Reacţia MAE de la Bucureşti faţă de declaraţiile prim-ministrului Republicii Moldova la adresa României
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia MAE de la Bucureşti faţă de declaraţiile prim-ministrului Republicii Moldova la adresa României

Ministerul Afacerilor de Externe de la Bucureşti a venit cu o reacţie privind recentele declaraţii ale prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu, la adresa României.

"MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora. Declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declaraţii denotă o profundă lipsă de respect la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova", se spune într-un comunicat de presă emis de către MAE de la Bucureşti.

Totodată, instituţia evidenţiază că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligaţie pentru Republica Moldova, ci şi garanţia prosperităţii pentru cetăţenii săi.

"Bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declaraţii publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcţia construirii unui stat de drept solid şi cu instituţii democratice. Aşa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi şi în viitor un pilon de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova. Aceste aspecte au fost aduse, în această după-masă, la cunoştinţa ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, care a fost convocat din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu. De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică pe aceeaşi temă cu omologul său de la Chişinău", se mai spune în comunicatul de presă.

Similare
RECOMANDĂRI