Reacţia lui Andrei Năstase, după ce a fost somat să aducă scuze publice pentru instalarea crucifixului în sediul MAI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia lui Andrei Năstase, după ce a fost somat să aducă scuze publice pentru instalarea crucifixului în sediul MAI

Andrei Năstase, fostul ministru al Afacerilor Interne, consideră că decizia de a scoate crucifixului din incinta MAI şi de somare a acestuia să aducă scuze publice are drept scop compromiterea şi linşarea mediatică a acestuia, ca parte a „unui plan bine pus la punct”.

„Aştept să văd cum Dodon şi ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul şi din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică?
Răspunsul meu, mai ferm ca niciodată, este limpede - Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook, drept răspuns la decizia Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, care cere actualei conduceri a ministerului să scoată obiectul religios, dar şi lui Andrei Năstase să aducă scuze publice pentru instalarea crucifixului însediul Ministerului Afacerilor Interne.

Fostul ministru spune că iniţiativa sa de a aduce în cadrul MAI crucifixul „nu discriminează şi nu împarte oamenii, ci îi adună în jurul unui set de valori corecte şi puternice”.

„Veţi găsi astfel de simboluri în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituţiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala creştină a fost, este şi va rămâne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă”, scrie Năstase.

Similare
RECOMANDĂRI