Reacţia liderului PSRM, Igor Dodon, după decizia Curţii Constituţionale
Vizualizari:

Reacţia liderului PSRM, Igor Dodon, după decizia Curţii Constituţionale

Decizia Curţii Constituţionale, privind neconstituţionalitatea decretului de desemnare repetată a Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier, era una absolut previzibilă şi alarmantă. Aceasta este reacţia liderului socialiştilor Igor Dodon.

„Nu am nici un fel de satisfacţie politică după decizia CC. Nici eu, nici colegii mei din PSRM nu am câştigat nimic din această decizie, ea nu dă cuiva satisfacţie politică, dar vine să oprească derapajul constituţional al preşedintelui, după ce aceasta a demonstrat din nou că operează cu duble standarde şi că noţiunea de stat de drept este valabilă pentru fiecare cetăţean, în afară de presedintele ţării, care se poziţionează pe sine deasupra tuturor legilor şi, cel mai grav, deasupra Constituţiei ţării”, spune Igor Dodon. 

De asemenea, PSRM cere Maiei Sandu „să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcţia de prim-ministru”.  În acest sens, Igor Dodon sugerează „în mod special” candidatura Marianei Durleşteanu, „care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită”.

Citeşte şi:
 

CC a declarat neconstituţional decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliţa pentru funcţia de premier

Similare
RECOMANDĂRI