Reacţia Blocului ACUM la propunerea lui Candu: "Rămânem fermi în poziţia noastră"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Blocului ACUM la propunerea lui Candu: "Rămânem fermi în poziţia noastră"

După ce Partidul Democrat a lansat astăzi încă o invitaţie publică blocului electoral ACUM pentru a se aşeza la masa de negocieri, în eventualitatea unei majorităţi parlamentare, Blocului ACUM refuză din nou, spunând că nu duc negocieri şi dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului.

Declaraţia Blocului ACUM în contextul ultimei conferinţe de presă a Partidului Democrat:

„Rămânem fermi în poziţia noastră. Am primit mandatul de la cetăţeni să eliberăm ţara de oligarhi şi corupţie. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputaţii responsabili să le voteze în primele şedinţe ale parlamentului. Negocieri şi dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem.”

Propunerea PDM a fost făcută de către Andrian Candu, care a susţinut un briefing de presă după şedinţa Consiliului Executiv, la care au participat şi noii deputaţi.

Potrivit lui Candu, chiar dacă PD are mai multe mandate decât blocul ACUM, „ PD ar fi dispus să facă unele oferte”.  „Am fi oferit inclusiv funcţia de prim-ministrul”, a declarat Candu, subliniind că încă ar fi dispuşi să ofere această funcţie blocului ACUM.

Amintim că la 1 martie Partidul Democrat a transmis scrisori componentelor blocului ACUM, Platforma DA şi PAS, pentru a începe negocierile pentru crearea noii coaliţii de guvernare, care ulterior au fost refuzate.

Similare
RECOMANDĂRI