Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reabilitarea străzii Albişoara din Chişinău va costa 120 milioane de lei

Primarul general al Chişinăului a inspectat astăzi lucrările de reparaţie de pe strada Albişoara. Se lucrează pe toate segmentele, spune edilul, astfel încât va fi schimbată partea carosabilă, bordurile, staţiile de aşteptare, se vor instala corpuri de iluminare cu LED şi vor fi schimbate şi unele guri de canalizare. Cheltuielile vor fi de 120 de milioane de lei.

Primarul spune că lucrările decurg bine.

ION CEBAN primar general, Chişinău: "Avem o întârziere de o singură zi, în mod normal în două săptămâni ar trebui să ieşim de pe această porţiune. În perimetrul zonelor Mihai Viteazu se fac lucrări de curăţare a albiei râului Bâc. 65 de milioane din partea bugetului naţional, după care peste 7 milioane pentru trotuare din bugetul municipal, aproape 5 milioane pentru iluminat, la fel din bugetul municipal, 18 milioane termoelectrica, 7,5 milioane Apă-Canal pentru schimbarea apeductului şi reţelelor de canalizare în zona Mihai Viteazu – Petru Rareş".

Vor fi demontate şi panourile publicitare.

ION CEBAN primar general, Chişinău: "Vedeţi aceste panouri frumoase în ghilimele urmează să fie demontate, aşa cum am planificat, până marţi din 78 de panouri care sunt pe strada Albişoara, o parte pe acest tronson vor fi demontate. Până la finele lucrărilor trebuie să demontăm toate panourile publicitare din această zonă".

Şoferii sunt nemulţumiţi pentru ambuteiajele din zonă.

"Părerea mea personal vă spun că e bine, numai că nu aşa cum fac ei, trebuia noaptea să lucreze, trebuia o bandă-două să o facă, dar o bandă să nu o închidă, în ţările civilizat ese face normal, la noi cam porceşte, dar asta e. – Dar cum se circulă acum? – Tare greu, tare greu".

Poliţiştii spun că au grijă să fluidizeze traficul în zonele în care se creează ambuteiaje.

ALEXANDRU NĂSTAS ofiţer INSP: "Reieşind din faptul că pe strada Albişoara la moment se petrec lucrări de reparaţie, traficul, în dependenţă de orele de vârf, se circulă cu dificultăţi, pentru asta şi INSP cu angajaţii, agenţii de circulaţie, intervine atât în orele de vârf, cât şi când apar dificultăţi în unele intersecţii, intervin pentru normalizarea şi defluidizarea traficului.

Părerile oamenilor însă, sunt împărţite. În timp ce unii sunt bucuroşi pentru că vor avea staţii de aşteptare noi, alţii spun că sunt alte străzi într-o stare precară care ar trebui la moment reparate. 

"Da, e foarte bine, se mai lărgeşte, oprirea va fi indicată anume unde e că altfel se opreau la margine de drum şi nu puteau altele să treacă alături şi e destul de normal. Părere bună am că se construieşte, se face, tot pentru noi, oamenii, dar sunt străzi care de 40 de ani ele nu-s reparate şi nimeni măcar nu vine să pună o piatră. Noi cu puterile noastre facem toate astea".

Pe strada Albişoara se va lucra în etape, pe cinci tronsoane. Pe fiecare porţiune este preconizat să se efectueze lucrări timp de 14 zile, susţine primarul Ion Ceban.
Similare
RECOMANDĂRI