Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raportul privind R. Moldova, prezentat astăzi în Parlamentul European

Europarlamentarul român, Dragoş Tudorache, prezintă în această seară, în Parlamentul European, un raport privind modul în care Republica Moldova îşi respectă angajamentele asumate în Acordul de Asociere. Potrivit raportului publicat preventiv pe pagina legislativului european, autorităţile de la Chişinău întârzie implementarea reformelor privind statul de drept, ceea ce îngrădeşte accesul cetăţenilor la fondurile europene. Dragoş Tudorache solicită eforturi politice şi economice pentru susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova şi pedepsirea guvernanţilor, care încalcă principiile democratice


U.E., ALARMATĂ DE RĂZBOIUL ARMEANO-AZER

Uniunea Europeană a denunţat încălcarea armistiţului umanitar din Carabahul de Munte, asupra căruia au convenit Armenia şi Azerbaidjan. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat că a discutat la telefon cu liderii ţărilor beligerante şi le-a cerut din nou încetarea focului, mai ales asupra zonelor locuite. Borrell a transmis că UE e gata să susţină ambele părţi şi OSCE în soluţionarea conflictului pe termen lung. În ultimele două săptămâni, Armenia şi Azerbaidjan au convenit de două ori asupra încetării focului, cu medierea Rusiei, şi apoi a Franţei.

MĂSURI ÎMPOTRIVA DEZINFORMĂRII DESPRE 5G

15 statele ale UE cer Comisiei Europene să combată dezinformarea privind daunele pe care le-ar provoca tehnologia 5G. Executivul european e chemat să răspundă, în special, îngrijorărilor legate de câmpurile magnetice produse de această tehnologie, care ar urma să ofere noi soluţii la problemele din diferite domenii, precum telemedicina sau producţia automobilelor autonome. Mai nou, Comisia Europeană speră că aplicarea tehnologiei 5G va ajuta la depăşirea crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

ROMÂNIA – LIDER LA CONSTRUCŢII

România e lider la numărul lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, în luna august, lucrările de construcţii din România au crescut cu peste 12% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Slovacia şi Finlanda, se află pe următoarele două poziţii în acest clasament cu o creştere de 5, şi respectiv, 2 la sută. Toate celelalte ţări ale UE, au înregistrat un declin în sectorul lucrărilor de construcţii din cauza restricţiilor impuse de pandemie.
Similare
RECOMANDĂRI