Raport: Republica Moldova, principala beneficiară a asistenţei de dezvoltare, de sute de milioane de euro, oferită de România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raport: Republica Moldova, principala beneficiară a asistenţei de dezvoltare, de sute de milioane de euro, oferită de România

România a alocat, în 2016, un buget de 240 de milioane de euro pentru asistenţa pentru dezvoltare, Republica Moldova fiind principala beneficiară a fondurilor, se arată în „Raportul naţional privind asistenţa oficială pentru dezvoltare acordată de România în anul 2016”, făcut public de Ministerul Afacerilor Externe al României, transmite infoprut.ro.

Astfel, bugetul naţional total destinat asistenţei pentru dezvoltare, raportat de România în 2016, a fost de 240 milioane de euro, reprezentând 0,14% din Venitul Naţional Brut. Contribuţiile multilaterale reprezintă 59% din fondurile acordate de România la nivel naţional, iar cele bilaterale – 41%.

Sectoarele care au beneficiat cel mai mult de finanţare au fost: democraţie şi buna guvernare (63%), educaţie (26%) şi asistenţă umanitară (9%), precizează MAE într-un comunicat de presă.

Principala beneficiară de asistenţă bilaterală din partea României a fost Republica Moldova (86% din fonduri). 

Documentul făcut public este cel de-al cincilea raport naţional care analizează politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare a României, având ca scop întărirea gradului de transparenţă şi a nivelului de informare cu privire la contribuţiile raportate.

Raportul conţine informaţii detaliate privind asistenţa pentru dezvoltare raportată de instituţiile publice, o analiză statistică pe regiuni geografice şi arii tematice, precum şi o evaluare a acesteia, scrie sursa citată.

Similare
RECOMANDĂRI