Ramona Mănescu: Chişinăul are prin intermediul Bucureştiului cel mai sincer şi cel mai sigur partener din regiune şi UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ramona Mănescu: Chişinăul are prin intermediul Bucureştiului cel mai sincer şi cel mai sigur partener din regiune şi UE

Bucureştiul rămâne a fi cel mai sincer şi sigur partener pentru Chişinău, atât în regiunea Mării negre cât şi în cadrul uniunii Europene.

Declaraţia a fost făcută de către şefa diplomaţiei de la Bucureşti, Ramona Mănescu aflată într-o vizită oficială la Chişinău.l

„Republica Moldova va avea prin intermediul Bucureştiului cel mai sincer şi cel mai sigur partener din regiune şi din UE. Suntem aliaţii cei mai fideli şi necondiţionaţi. Parteneriatul strategic între Republica Moldova şi România are ca obiectiv în special sprijinul pe care îl acordăm parcursului european al Republicii Moldova şi modernizarea atât de infrastructură cât şi a instituţiilor de la Chişinău. În acest moment suntem în măsură se semnăm o Foaie de parcurs care cuprinde agenda europeană a Republicii Moldova. Aceasta prevede cooperarea în mai multe domenii, afacerilor Interne, Educaţie, Justiţie, Securitate, asistenţă în domeniul Fondurilor Europene şi altele”, a declarat şefa MAE de la Bucureşti.

La rândul său, Nicu Popescu a menţionat că la moment podul peste râul Prut de la Ungheni şi eliminarea rouming-ului reprezintă principalele priorităţi pentru Chişinău şi Bucureşti.

„Am discutat despre construcţia mai multor poduri între Republica Moldova şi România. Podul de la Ungheni este o prioritate. Am discutat despre eliminarea tarifelor pentru rouming şi avem deja soluţii pe marginea acestui subiect. Astăzi semnăm o Foaie de parcurs pentru proiectele de dezvoltare pe care România se angajează să le susţină”, a subliniat Nicu Popescu.
Similare
RECOMANDĂRI