R. Moldova şi-a reiterat angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea IMM-urilor în comerţul mondial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova şi-a reiterat angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea IMM-urilor în comerţul mondial

Republica Moldova îşi reiterează angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea cât mai activă a întreprinderilor naţionale mici şi mijlocii (IMM) în schimburile comerciale mondiale. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe şi Inegrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii Consiliului General al Organizaţiei Mondiale pentru Comerţ, care a avut loc în oraşul Geneva.

Tudor Ulianovschi a subliniat abordarea pragmatică a R. Moldova cu privire la dezvoltarea comerţului regional şi internaţional, reiterând susţinerea Chişinăului faţă de dezvoltarea comerţului electronic, integrarea întreprinderilor mici şi mijlocii în schimburile comerciale mondiale, participarea femeilor în activităţi comerciale, şi promovarea drepturilor lor economice în dezvoltarea comerţului cu bunuri şi servicii.

Reuniunea Consiliului General, care reprezintă segmentul de nivel înalt al OMC şi aprobă în instanţă finală deciziile negociate în consiliile şi comitetele de lucru cu privire la domeniile comerţului internaţional, a permis celor 164 de state membre să evalueze implementarea deciziilor adoptate în cadrul Conferinţelor Ministeriale de la Bali, Nairobi şi, în special, Buenos Aires din decembrie 2017.

 În cadrul Forumului de la Geneva, Tudor Ulianovschi a fost invitat de către Guvernul Indiei să participe la Reuniunea consultativa a membrilor OMC, care se va desfăşura la New Delhi în perioada 19-20 martie 2018.

Similare
RECOMANDĂRI