Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Arena Chişinău", a rămas doar o lună până la inaugurare, clădirea nu e conectată la energia electrică, apă şi canalizare, gaz şi telecomunicaţii

Proiectul "Arena Chişinău" bate pasul pe loc. Deşi a rămas doar o lună până la inaugurare, clădirea nu e conectată la energia electrică, apă şi canalizare, gaz şi telecomunicaţii. Pe lângă asta, autorităţile se întreabă abia acum dacă proiectul va fi profitabil şi corect valorificat. În acest scop, se vor organiza consultări publice cu agenţii economici, inclusiv din străinătate.

Noua conducere a Agenţiei Proprietăţii Publice spune că întregul proces de constructie a fost început cu stângul. S-ar fi permis incălcări ale legii chiar în procesul de licitaţie.

Autorităţile au gasit un şir de nereguli în procesul de ridicare a construcţiei. Deşi complexul e construit în proporţie de 70% până acum nu există căi de acces amenajate şi nici măcar nu există un proiect de conectare a clădirii la utilităţi precum energie electrică, apă, canalizare, gaz.

Între timp, responsabilii spun că proiectul Arena Chişinău ar putea crea o altă gaură în bugetul de stat. Dacă exploatarea sălii polivalente nu va aduce un venit suficient, atunci nu vor putea fi achitate datoriile faţă de compania de construcţii. Astfel, terenul de 69 de hectare ar putea fi privatizat iar statul va fi marele perdant.

Arena Chişinău cuprinde o sală polivalentă cu o capacitate de aproape 3800 de locuri. Tot acolo va fi deschis şi un aqua centru cu doua piscine interioare şi una exterioară. Mai există spaţii pentru spa şi fitness, club de tenis, spaţii comerciale, săli de conferinţă. Costul total al proiectului este de 43 de milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI