Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"101 Basme Româneşti". 114 mici scriitori, de pe ambele maluri ale Prutului, au relatat poveşti despre România Mare

Premieră culturală la Chişinău. În ajun de celebrarea Marii Uniri, a fost lansată cartea "101 Basme Româneşti". Autorii sunt tinerii şi viitorii scriitori consacraţi, de pe ambele maluri ale Prutului, care au relatat poveşti despre România Mare. Volumul incită la lectură şi stârneşte curiozitatea, promit iniţiatorii proiectului.

"A fost odată ca niciodată un rege frumos la chip şi suflet. Şi era iubit de toţi supuşii săi, pentru bunătatea şi grija pe care o avea faţă de popor." Aşa începe basmul Mădălinei, o tânără scriitoare de doar 9 ani.

Răsfoind cartea, am dat şi de basmul semnat de Grigore. Ne vorbeşte despre viaţa unui băiat, pe nume Leo, care este captiv în lumea avansată a tehnologiei. Întreaga acţiune se desfăşoară în anul 2100. Autorul recunoaşte că procesul de creaţie a fost destul de dificil.
Pe cât de grea a fost noua experienţă, pe atât de mult le-a dat aripi pentru alte proiecte, recunosc viitorii scriitori.
Ideea de a crea un asemenea volum a venit de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Colaborarea dintre cele două capitale ale spaţiului cultural românesc are scopul de a crea o punte spirituală comună.

În total, la scrierea lucrării "101 Basme Româneşti" au participat 114 mici scriitori din România şi Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI