Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Puterea tinerilor de a schimba faţa lumii. Greta Thunberg a vorbit la summitul ONU al tinerilor

Summitul liderilor ONU privind schimbările climatice nu va mai fi o simplă întâlnire. Şefii de stat şi de guvern care participă la această reuniune se află acum sub presiunea colosală a milioanelor de oameni care au cerut vineri, din stradă, fapte şi nu vorbe. Iniţiatoarea protestului, suedeza Greta Thunberg, invitată la ONU, a vorbit despre puterea tinerilor de a schimba faţa lumii.

Adolescenta suedeză, care a ajuns în Statele Unite traversând Atlanticul la bordul unei ambarcaţiuni care nu poluează, a vorbit la summitul tinerilor de la ONU privind schimbările climatice.

Greta Thunberg: "Ieri, milioane de oameni de pe întreaga planetă au ieşit în stradă şi au cerut măsuri concrete pentru salvarea planetei, în special tinerii. Am demonstrat că suntem uniţi şi că noi, tinerii, suntem de neoprit".

Greta Thunberg a condus vineri seară marşul care a încheiat greva planetei chiar în faţa sediului Naţiunilor Unite.

Pe toată perioada Adunării generale a Naţiunilor Unite, preşedintele Donald Trump va avea o serie de întâlniri cu lideri din Europa sau Pakistan, va ţine un discurs în Adunarea generală, dar nu va participa la Summitul privind schimbările climatice.

De altfel, la începutul mandatului său, liderul de la Casa Albă a hotărât să retragă Statele Unite din acordul privind schimbările climatice.

Preşedintele american nu şi-a ascuns niciodată scepticismul privind încălzirea globală.

Scopul summitului din ajunul Adunării generale a ONU este ca un număr mare de ţări să anunţe întărirea planurilor lor de reducere a gazelor cu efect de seră.

Similare
RECOMANDĂRI