Soluţiile lui Dodon pentru combaterea criminalităţii: „Putem schimba în fiecare zi miniştrii, dar situaţia nu se schimbă, e foarte gravă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Soluţiile lui Dodon pentru combaterea criminalităţii: „Putem schimba în fiecare zi miniştrii, dar situaţia nu se schimbă, e foarte gravă”

Situaţia criminogenă din ţară a fost discutată astăzi la Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Igor Dodon se arată îngrijorat de problema care potrivit lui persistă de zeci de ani.

„Noi suntem foarte îngrijoraţi de crimele de rezonanţă care au loc în ultimul timp. Trebuie să fim conştieţi. Noi putem în fiecare zi să schimbăm miniştrii şi prim-miniştrii, dar situaţia nu se schimbă. Ceea ce se întâmplă acum e rezultatul a câţiva zeci de ani, a reformelor MAI, dar urmează să lucrăm,” a declarat preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pe lângă preşedinte.

Igor Dodon vede îmbunătăţirea situaţiei prin două căi: mărirea numărului poliţistilor de sector şi campanii naţionale de profilaxie.

„Anterior poliţişti de sector erau în fiecare sat, acum un poliţist de sector are în gestiune patru-cinci-şase sate. El în satul cela ajunge odată în lună. Indiferent de cine e la guvernare, noi trebuie să schimbăm sistema. Trebuie să revenim la poliţişti de sector în fiecare sat. 80% din crime au loc în stare de ebrietate. Aceasta este consecinţa. Cine s-a gândit că un copil de 14 ani o să îl omoare pe altul de 12 ani. Cum să evităm lucrul ăsta? Poliţistul trebuie să fie pe sector. Avem nevoie de programe de stat mai complexe. Trebuie pusă baza acum. Lucru cu tineretul, profilaxie în fiecare localitate ca să vedem cu ce se ocupă copii aceştia. Sunt familiile din situaţie foarte dificilă, familii unde se consumă alcool, şi pe urmă merg în ospeţie unul la altul şi vedem la ce se ajunge”, a declarat Igor Dodon după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de marţi dimineaţa.

Potrivit preşedintelui, MAI pregăteşte un plan de acţiuni care ar urma să micşoreze rata criminalităţii din ţara noastră. 

„Este o problemă foarte, foarte gravă. În următoarele două, trei săptămâni noi o să avem planul de acţiuni detaliat şi noi o să începem să îl implimentăm. Este de datoria noastă. Eu în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova o să fac tot posibilul ca să începem implimentarea nu mai târziu de 1 martie. Cu poliţiştii de sector şi cu companiile naţionale de profilaxie noi în următoarele luni începem lucrul.”
 
Similare
RECOMANDĂRI