Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Punctul pe AZi”: UE nu va da R. Moldova niciun leu dacă va şti că nu va fi un prim-ministru şi un Guvern corect

Partidele de orientare proeuropeană trebuie să se concentreze pe alegerile prezidenţiale pentru a le câştiga, iar ulterior să folosească toate pârghile pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„Ce se întâmplă pe arena politică din R. Moldova pe mulţi cetăţeni îi pune în gardă. Ceea ce face acum Igor Dodon discreditează totalmente principiile unui stat de drept şi valorile democratice. Trăim într-un stat cu mahalagioi care încearcă să transforme R. Moldova într-o piaţă de desfacere pentru el”, susţine preşedintele PLDM, Tudor Deliu.

El afirmă că forţele proeuropene trebuie să îşi fortifice eforturile pentru câştigarea prezidenţialelor şi provocarea alegerilor anticipate.

„S-a ajuns prea departe ca un nou guvern care poate să fie investit să rezolve toate problemele pe care le-a creat acest guvern. Mi se pare că intenţionat să discută nişte lucruri nerealizabile. Toţi strigă jos Guvernul, întrebarea cu cine investeşti dacă nu ai voturi. Ei special ne duc în aceste dispute pentru a ne distrage de la ceea ce ei vor cu adevărat. Noi trebuie să ne concentrăm pe alegerile prezidenţiale, Dodon fără funcţie e zero”, a menţionat el.

Preşedintele Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a declarat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că singura soluţie ca R. Moldova să iasă din izolare este demiterea actualului Guvern şi alegerile parlamentare anticipate, astfel încât să fe o nouă configuraţie politică.

„Dacă vom continua cu acest Guvern până la prezidenţiale lucrurile vor fi mai grave. Ştim exact că există voturi suficente ca acest guvern să cadă. Dar nu s-au înţeles încă politic să pună alt Guvern. Există o ezitare aici, acest Guvern ar trebui să fie instalat cu susţinerea unor elemente insalubre din politica R. Moldova: Candu, Şor. Guvernul Chicu trebuie să cadă, trebuie să pună un alt Guvern, dar PAS şi PPDA trebuie să declare un guvern tehnic până la provocarea alegerilor anticipate şi să anunţe un calendar pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate. Suntem în izolare, Dodon în patru ani nu a fost primit în nicio cancelarie europeană şi niciunul dintre vecini. Vedem că premierul Chicu este şi mai anapoda, are o retorică şi mai belicoasă şi nu i se deschide nicio uşă. R. Moldova are nevoie de bani ca să reziste, lui Dodon şi Chicu nu îi da nimeni niciun ban. R. Moldova are nevoie cu siguranţă de alt Guvern, nu cu orice preţ şi nu unul susceptibi. UE nu va da în R. Moldova un leu dacă va şti că nu va fi un prim-ministru şi un Guvern corect”, a spus Valeriu Munteanu.

„Toate aceste zvârcoleli politice nu au darul să aducă la o soluţie. Sunt nişte dispute fără finalitate. R. Moldova este în situaţia de a avea cetăţenii abandonaţi, oamenii vor trebui să supravieţuiască. În Parlament nu au lucrurile cum să se rezolve, toate partidele trebuie să înţeleagă că doar alegerile anticipate pot aduce o nouă configuraţie. În perspectiva alegerilor prezidenţiale o primă condiţie pentru însănătoşirea climatului este înlăturarea lui Dodon, declararea lui Dodon ca indezirabil, dacă participă Dodon cu sprijinul Rusiei acestei alegeri sunt compromise din start”, susţine prim-vicepreşedintele PUN, Vlad Ţurcanu.

Similare
RECOMANDĂRI