PSRM propune redenumirea străzii Octavian Goga din Chişinău în A.V. Suvorov. Ce spun fracţiunile PAS şi PPDA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM propune redenumirea străzii Octavian Goga din Chişinău în A.V. Suvorov. Ce spun fracţiunile PAS şi PPDA

Fracţiunea PSRM din Consiliul Municipal, dar şi Asociaţia Obştească „Fraternitatea Cadeţilor” propun redenumirea străzii Octavian Goga din Chişinău în strada A. V. Suvorov. Potrivit unui document publicat de consilierul PL Ion Cebanu, pe marginea acestui subiect se planifică o şedinţă a Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane din capitală.

Fracţiunea Partidului Liberal este împotriva unei asemenea modificări, spune consilierul PL Ion Cebanu.

„Le amintesc tovarăşilor socialişti că OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. 20, pentru o scurtă perioadă şi prim-ministru, este adevărat că a avut viziuni politice de dreapta unii chiar le-ar spune de extremă, însă asta nu face să-i negăm opera literară care se învaţă în şcoli. Pentru comparaţie, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Ţarist către Dunăre şi micşorare a influenţei Imperiului Otoman în această zonă”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Contactaţi de TVR Moldova, atât preşedintele fracţiunii PAS, cât şi cel al fracţiunii PPDA s-au arătat împotriva acestei iniţiative.

„Nu cred că este o idee bună, cu siguranţă nu o vom susţine”, a declarat Vasile Grădinaru.

„Platforma DA nu găseşte oportună o asemenea modificare de denumire şi nu va susţine o iniţiativă care e împotriva firii. Nu acceptăm redenumirea unor străzi în detrimentul valorilor noastre naţionale”, ne-a spus Andrei Năstase.

Similare
RECOMANDĂRI