PSRM insistă pe o coaliţie. Igor Dodon: „Niciun fel de Guvern minoritar”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM insistă pe o coaliţie. Igor Dodon: „Niciun fel de Guvern minoritar”

PSRM insistă pe coaliţie de guvernare, iar preşedintele ţării nu va accepta un guvern minoritar. Este delcaraţia lui Igor Dodon, preşedintele R. Moldova, a făcut declaraţii după Şedinţa Consiliului Republican al PSRM.

„Suntem disponibili să creăm majoritate parlamentară, cu Guvern funcţional, nu minoritar, cu blocul ACUM. Dacă nu, atunci anticipate. Astăzi nu a fost analizată varianta de coaliţie cu PD”, a mai declarat Dodon. 

Totuşi, PSRM are câteva condiţii, printre care pachetul de legi, „care nu poate fi supus interpetării”, pe care insistă socialiştii (legi ce ţin de statutul limbii ruse, pachetul de legi privind UTA Găgăuzia, abrogarea legii cu privire la completarea codului audiovizualului care a fost denumită legea anti-propagandă, şi altele).

 O altă condiţie se numără revenirea la atribuţiile preşedintelui din 1 octombrie 2016, în special revenirea SIS-ului în subordinea preşedinţiei, dar şi partajarea unor atribuţii în guvernare, insistând pe funcţia de speaker al Parlamentului. 

De altfel, Igor Dodon a anunţat că PSRM este gata să propună reprezentanţi în Guvern pentru patru domenii: politica externă, ordinea publică, apărare şi integrarea ţării.

„Vreau să accentuez că aceasta este poziţia de la care pot să înceapă negocieri”, a declarat ferm Igor Dodon.

Întrebat de jurnalişti şi despre vizita sa la Mocova, Dodon a declarat că ultima oară s-a văzut cu Vladimir Putin în luna ianuarie.
Similare
RECOMANDĂRI