Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM a pierdut un deputat. Ştefan Gaţcan a trecut în barca Pro Moldova

Se răresc rândurile celor din PSRM. Deputatul Ştefan Gaţcan a dat o lovitură sub centură socialiştilor şi a anunţat că a părăsit fracţiunea parlamentară pentru a se alătura grupului PRO Moldova. Coaliţia PSRM – PDM a rămas în minoritate şi are 49 de voturi. S-ar mai putea bucura doar de susţinerea deputatului independent Alexandru Oleinic, dar şi aşa, nu au suficiente voturi pentru a vota legile.

Anunţul bombă a fost făcut dimineaţă chiar de Ştefan Gaţcan, printr-o postare pe pagina sa socială. După amiază, Gaţcan a ieşit în faţa presei alături de noii lui colegi. Fostul deputat socialist spune că a părăsit PSRM din cauza gestionării proaste a crizei pandemice.

„Tentativele mele de a schimba lucrurile, de a îmbunătăţi nu au fost auzite. Şi prin aceasta avem ceea ce avem. Personal în 2009-2010 am gestionat pandemia de AH1N1 la IMC prin care am avut posibilitatea să tratăm peste 400 de femei gravide şi din care nici una nu a decedat”, a declarat Ştefan Gaţcan.

Vechii săi colegi, socialiştii, l-au făcut cu ou şi oţet pe Ştefan Gaţcan. Reprezentanţii PSRM spun că, în urcă cu câteva zile, acesta a recunoscut că ar avea o propunere de a părăsi fracţiunea.

„Atunci când dumnealui ne-a spus că a fost contactat se vorbea despre 500 de mii de euro, de dolari, ceva în valută, nu mai ţin minte exact. Sunt sigur că suma a fost triplată sau de 4 ori înmulţită, nu mai puţin”, a declarat CORNELIU FURCULIŢĂ, preşedintele fracţiunii PSRM.

Deputaţii PSRM au declarat că nu vor lăsa lucrurile aşa şi vor sesiza Procuratura în acest caz. Acum, aşteaptă doar ca deputatul Gaţcan să-şi depună mandatul de parlamentar, mandat ce nu ar fi fost câştigat cu propriile forţe.

„Atunci când v-am invitat şi am făcut în locul dvs. campanie electorală am vorbit că în Parlament are nevoie de un medic competent, nu de încă o prostituată politică care pentru o sumă de 1-2 milioane de dolari e gata să-şi vândă şi propria mamă”, a spus VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM.

Mai mult, socialiştii spun că vor face totul pentru a dizolva actualul Parlament. Iar colegii lor de coaliţie – democraţii, trecuţi şi ei printr-un val de trădări, spun că nu îi mai miră nimic în această legislatură.

„Toate plecările au la bază nici pe departe interese sau viziuni politice, ci corupere politică, oferirea de oferte şi sume impunătoare. Într-un final, vedem verigi slabe care fost la PDM, vedem iată şi la PSRM”, a spus NICOLAE CIUBUC, deputat PD.

Acum, PSRM a rămas cu 36 de mandate în Parlament şi continuă să fie cea mai mare fracţiune politică.

Reamintim că Ştefan Gaţcan este deputat de doar trei luni. El şi-a câştigat mandatul la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr.38, Hânceşti, organizate la 15 martie. Gaţcan este medic. Din 2012 şi până în 2016 a fost directorul Institutului Mamei şi Copilului. În acea perioadă, a fost implicat în grandiosul proiect pus pe roate de Fundaţia Edelweiss, înfiinţată de oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI