Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedinţii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei se vor întâlni luni cu cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu şi omologii săi din Ucraina şi Georgia se vor întâlni, luni, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Ei vor participa la o conferinţă internaţională, planificată pentru zilele de 19 şi 20 iulie, în oraşul georgian Batumi.

Evenimentul are genericul  - "Trei state - o singură alegere: Georgia, Moldova şi Ucraina în mişcare" şi are ca scop consolidarea cooperării celor trei state cu Uniunea Europeană.

La Batumi, Maia Sandu are planificate şi întrevederi bilatarale cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, dar şi cu omologii săi de la Kiev şi Tbilisi.

Reamintim că, la începutul lunii februarie, Republica Moldova, Georgia şi Ucraina au cerut Uniunii Europene, printr-o scrisoare comună, să deschidă noi dimensiuni de cooperare cu ţările interesate din Parteneriatul Estic, pentru aprofundarea dialogului politic, precum şi integrarea economică.

Şansele Republicii Moldova de aprofundare a relaţiilor cu UE au crescut în urma victoriei forţelor proeuropene la alegerile din 11 iulie.

Acest lucru a fost apreciat de un grup de europarlamentari români, care, ieri, au solicitat conducerii Consiliului Europei, dar şi Comisiei Euroropene să facă paşi concreţi în spininul noilor autorităţi de la Chişinău.  
Similare
RECOMANDĂRI