Proteste la Procuratura Generală. Manifestanţii au cerut urmărirea penală a liderului PDM
Sursa foto:crimemoldova.com Vizualizari:

Proteste la Procuratura Generală. Manifestanţii au cerut urmărirea penală a liderului PDM

Câteva zeci de persoane au protestat astăzi în faţa sediului Procuraturii Generale şi au cerut pornirea imediată a urmării penale pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, care, potrivit declaraţiilor interlopului Vitalie Proca, ar fi comandat omorul omului de afaceri Gherman Gorbunţov, transmite IPN.

Manifestanţii au anunţat că vor continua să iasă în stradă cu proteste, dar nu au menţionat data exactă şi locul.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Jurnal TV, filmat în Penitenciarul Jilava din România, interlopul Vitalie Proca spune că în 2012 a atentat la viaţa omului de afaceri Gherman Gorbunţov la comanda lui Vlad Plahotniuc. După interviul lui Proca, un alt figurant al schemei organizării tentativei de omor, Valeriu Halupa, spune că Renato Usatîi este de fapt comanditarul. 

Cu câteva zile înainte de aceste dezvăluiri, pe 31 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a prezentat schema organizării tentativei de omor a omului de afaceri Gherman Gorbunţov. Potrivit PCCOCS, asasinatul a fost comandat de liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, iar executorul, Vitalie Proca, ar fi trebuit ulterior, contra unei sume, să numească un alt comanditar – pe Vlad Plahotniuc.
Similare