Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest la Orhei. Manifestanţii solicită redeschiderea parcului de distracţii OrheiLand

Un grup de cetăţeni din Orhei, în frunte cu primarul oraşului, au ieşit azi la proteste şi cer redeschiderea parcului de distracţii OrheiLand. În urmă cu două zile, autorităţile centrale au luat decizia de a prelungi până pe 1 august interdicţia copiilor pe terenurile de joacă, sport şi zone de agrement.

Manifestanţii au cerut anularea deciziei autorităţilor şi reluarea activităţii parcului în condiţii de siguranţă, cu purtarea măştilor şi mănuşilor de protecţie. Protestatarii susţin că vor semna şi o declaraţie de neîncredere pentru Guvernul Chicu. 

MARINA TAUBER, deputat Partidul Şor: "Declarăm vot de ne încredere Guvernului Chicu şi întregii Guvernări în frunte cu Igor Dodon. Anunţăm de asemenea nesupunerea civică faţă de toate hotărârile ilegale împotriva cetăţenilor pe care le-au emis, sau eventual le vor mai adopta actualele autorităţi temporare ale Republicii Moldova". 

Organizatorii protestului a dat un ultimatum Guvernului. În cazul în care accesul în parcurile de distracţie nu va fi permis, vor protesta în număr mai mare în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. De cealaltă parte, reprezentanţii Executivului susţin că decizia Comisiei naţionale extraordinare pentru sănătate publică este obligatorie pentru toţi şi trebuie respectată.
Similare
RECOMANDĂRI