Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest la Guvern. Reprezentanţii grădiniţelor private vor să-şi reia activitatea de pe 10 august

Reprezentanţii grădiniţelor private au cerut astăzi, în faţa Guvernului de la Chişinău, să-şi reia activitatea de pe 10 august. Ei dau asigurări că sunt pregătiţi şi dispun de toate condiţiile sanitare pentru a începe procesul educaţional. Nimeni de la Guvern nu a ieşit, însă, să stea de vorbă cu proprietarii instituţiilor de educaţie timpurie.

Manifestanţii susţin că sunt la un pas de faliment, pentru că statul nu le-a oferit nici un ajutor. Ei au aranjat, în faţa Guvernului, măsuţe şi scăunele pentru copii, ca să arate felul în care vor organiza grupele de micuţi, în condiţii de pandemie.  

„Noi, de 5 luni, familia mea eu şi soţia ambii suntem implicaţi în sistemul educaţional privat noi suntem printre primii care am ales să investim acasă. Acum suntem puşi în situaţia în care nu am primit nici un leu ajutor mai mult decât atât nici un fel de ajutor nu doar financiar. Suntem buni de plătit impozite dar nu suntem buni de a fi auziţi de a fi ascultaţi nici nu vor să iasă la discuţii”, a spus  ION CREŢU, reprezentant grădiniţă.

„Avem cadre didactice care sunt cu noi şi care de jumătate de an stau acasă. Noi plătim chirii şi nu ne aşteaptă nimeni”, a spus OLGA COLOMICIUC, reprezentant grădiniţă.

Administratorii instituţiilor preşcolare dau asigurări că statul nu va cheltui nimic pentru produsele de igienă pe care vor folosi grădiniţele private. Ba mai mult, pot fi un model pentru grădiniţele de stat.

„Să ne vadă c ape o oportunitate, nu c ape o problemă ca pe o oportunitate de cele mai bune practici de revenire la activitatea copiilor începând cu noi instituţiile private fiindcă suntem gata suntem pregătiţi  atât noi cât şi copii. Avem posibilitatea să fim cei mai buni de ce să nu o facem. De ce stăm acasă.  Noi aferim locuri de muncă achităm impozite. Ce facem mai departe?”, a spus DOINA ADAŞAN, administrator grădiniţă privată.

La sfârşitul lunii iulie, premierul Ion Chicu şi-a exprimat speranţa că, pe 1 septembrie, atât grădiniţele, cât şi şcolile se vor redeschise. O dată finală în acest sens nu a fost anunţată, încă, de autorităţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI