Promo-LEX recomandă suplinirea secţiilor de votare din Germania şi Belgia şi deschiderea unei secţii de votare în Danemarca şi Norvegia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Promo-LEX recomandă suplinirea secţiilor de votare din Germania şi Belgia şi deschiderea unei secţii de votare în Danemarca şi Norvegia

Asociaţia Promo-LEX îşi manifestă interesul faţă de participarea la procesul de consultare publică iniţiat de Biroul Relaţii cu Diaspora privind amplasarea geografică şi numerică a secţiilor de votare intenţionate a fi deschise în circumscripţia uninominală nr. 50 pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

În acest sens, Promo-Lex se adresează Biroului Relaţii cu Diaspora cu solicitarea de a fi examinate constatările, concluziile şi recomandările Misiunii vizavi de proiectele hotărârilor înaintate pentru consultare publică:

1. Asociaţia Promo-LEX apreciază faptul că pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în CU nr. 50 se intenţionează a constitui acelaşi număr de secţii de votare ca şi la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

2. Asociaţia Promo-LEX constată, totuşi, în continuare lipsa transparenţei în ceea ce priveşte reflectarea mecanismului de repartizare în baza prevederilor legale a secţiilor de votare.

3. Cu referire la corelaţia dintre geografia secţiile de votare deschise la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 şi cele preconizate a fi deschise în CU nr. 50 pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, constatăm că în cazul a 7 state numărul de SV diferă.

4. Asociaţia Promo-LEX vine cu recomandarea de a suplini numărul de secţii de votare în Germania şi Belgia, de a redeschide secţia de votare din Norvegia şi de a deschide o secţie de votare în Danemarca.

5. Promo-LEX de asemenea recomandă ca pe viitor autorităţile responsabile să manifeste o transparenţă mai mare în procesul decizional de deschidere a secţiilor de votare peste hotare. Solicităm să fie publicate toate datele relevante, precum şi să fie prezentată formula în baza căreia se fac calculele, nu doar rezultatele finale.

Similare
RECOMANDĂRI