Proiectul prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea să modifice Legea Procuraturii, publicat în Monitorul Oficial
Sursa foto:simbol Vizualizari:

Proiectul prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea să modifice Legea Procuraturii, publicat în Monitorul Oficial

Proiectul de Hotărâre, prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură,, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Amintim că ieri, ministra Justiţiei a anunţat că, rezultatele concursului de preselectare a candidaţilor la funcţia de procuror general vor fi anulate, din cauza că un membru al comisiei a votat disproporţionat, defavorizând vizibil unii candidaţi, dar şi din cauza că după anunţarea rezultatelor au apărut noi informaţii despre unii candidaţi.

Drept urmare, Guvernul, prin asumare de răspundere, a aprobat un proiect de modificare a Legii cu privire la Procuratură. Modificările prevăd ca prim-ministrul să delecteze cel puţin doi candidaţi şi să-i propună Consiliului Superior al Procurorilor.

Partenerul de coaliţie, PSRM, a declarat că este categoric împotriva acestei modificări, subliniind că, prin acest pas, Maia Sandu „încearcă sa provoace deliberat căderea Guvernului”.

Conform normelor legale, dacă în termen de 3 zile nu se înregistrează o moţiune de cenzură în Parlament, proiectul devine lege şi intră în vigoare. Dacă se înregistrează moţiunea de cenzură, aceasta trebuie dezbătută în Parlament cu maximă celeritate şi, în caz că moţiunea de cenzură are susţinerea a cel puţin 51 de deputaţi, Guvernul cade.
 

Dodon: Sunt două scenarii - ori cade Guvernul în următoarele 72 de ore, ori nu. Eu îmi doresc ca majoritatea să continue

 

Olesea Stamate: Dacă reforma justiţiei nu e posibilă, atunci coaliţia de guvernare nu mai are sens

Similare
RECOMANDĂRI