Proiectul pentru ratificarea împrumutului dintre R. Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, aprobat de Guvern
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Proiectul pentru ratificarea împrumutului dintre R. Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege privind ratificarea unui acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 70 de milioane de euro, destinat pentru susţinerea sistemului de sănătate şi a mediului de afaceri din Republica Moldova în contextul pandemiei de coronavirus.


Din suma totală, 40 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru asistenţa medicală, achiziţionarea de echipamente medicale, reparaţii şi transformări în conformitate cu nevoile actuale ale instituţiilor medicale, scrie Infotag.

Pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii, vor fi alocate 30 de milioane de euro, care vor asigura finanţarea capitalului de lucru şi a nevoilor de investiţii ale agenţilor economici, ajutându-i să menţină locuri de muncă.

Acordul de împrumut a fost semnat la 4 august. Perioada maximă de rambursare pentru componenta de asistenţă medicală este de 15 ani, iar pentru un mediul de afaceri este de şase ani. Guvernul intenţionează să utilizeze fondurile primite în cadrul segmentului bugetar 2020-2022. Termenul limită pentru livrarea tuturor fondurilor preconizate este stabilit pentru 30 iunie 2022. Proiectul va fi înaintat parlamentului pentru ratificare.
Similare
RECOMANDĂRI