Programului de acordare a cetăţeniei prin investiţii va fi lansarea la nivel internaţional 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programului de acordare a cetăţeniei prin investiţii va fi lansarea la nivel internaţional 

Lansarea oficială la nivel internaţional a programului privind acordarea cetăţeniei prin investiţii va avea loc la începutul lunii noiembrie în oraşul Dubai din Emiratele Arabe Unite, unde va avea loc Forumul internaţional în domeniul acordării cetăţeniilor. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la un post de televiziune.

„Ţinta de bază a acestui program este de a atrage potenţiali investitori care sunt interesaţi să obţină cetăţenia Republicii Moldova, în special cei interesaţi să-şi desfăşoare o activitate în ţară. Al doilea obiectiv este atragerea investiţiilor pe care le aduc aceste persoane. În plus, acest program va fi o platformă de a promova Republica Moldova ca ţară pentru investiţii”, a spus Vitalie Iurcu.

Expertul economic Roman Chircă spune că Republica Moldova va aplica cu întârziere un asemenea program. Potrivit lui, programul este implementat în multe ţări. Roman Chircă susţine că pentru implementarea programului urmează să fie îmbunătăţit climatul economic din Repulica Moldova, politica fiscală ca să fie una atractivă. „Eu cred că acest program fa vi aplicat, vom avea o creştere greu de estimat a investiţiilor străine directe, însă asta nu scuteşte Guvernul de aplicarea politicelor de stimulare a creşterii economice, de îmbunătăţire a climatului investiţional”, spune Roman Chircă.

Pe 11 iulie, a fost semnat contractul de prestare a serviciilor publice pentru elaborarea, implementarea şi promovarea internaţională a Programului de dobândire a cetăţeniei prin investiţie.

Similare
RECOMANDĂRI