Programul de dobândire a cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie va fi completat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programul de dobândire a cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie va fi completat

Programul de dobândire a cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie, aprobat în 2017, va fi ajustat potrivit modificărilor şi completărilor propuse de Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Modificările şi completările propuse stabilesc criteriile detaliate de eligibilitate a solicitanţilor la program, numărul exact de acte ce urmează să fie depuse şi taxele care vor fi plătite, scrie IPN.

Astfel, solicitanţii vor plăti o taxă de 100 de mii de euro în Fondul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Totodată, pentru fiecare membru al familiei se va achita o taxă de 15 mii de euro. Dacă solicitantul are o familie alcătuită din cinci persoane, taxa pentru întreaga familie va fi de 155 de mii de euro.

Nivelul minim al investiţiei în cel puţin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, pe care o va acoperi solicitantul cetăţeniei, a fost stabilit în sumă de 250 de mii de euro. Autorităţile au prevăzut posibilitatea angajării unor companii de evaluare care vor examina dacă solicitantul cetăţeniei respectă cerinţele stabilite.
Similare
RECOMANDĂRI