Programarea online la medicul de familie rămâne nefuncţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programarea online la medicul de familie rămâne nefuncţională

Sistemul Informaţional Automatizat pentru Asistenţă Medicală Primară, care să ofere şi posibilitatea programării online la medicul de familie, rămâne nefuncţional. Ala Nemerenco, ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, a spus că toate sistemele informaţionale din sectorul de sănătate, lansate anterior şi care au costat statul milioane de euro, au fost prost construite.

„Noi facem acum o analiză a acestor sisteme, ca să vedem cum le putem integra. Ele sunt slab funcţionale, nu sunt dezvoltate, nu se află la dispoziţia tuturor, au foarte multe deficienţe şi nici pe de parte nu au meritat banii pe care i-a investit ţara în ele”, a declarat Ala Nemerenco. Autorităţile caută soluţii pentru a îmbunătăţi aceste sisteme fără investiţii suplimentare la cele făcute anterior, pentru că s-au investit prea mulţi bani în aceste proiecte, a mai declarat Ala Nemerenco pentru ipn.

Ministerul anunţa în vara anului trecut că  este la etapa de finalizare a lucrărilor de pregătire şi dare în exploatare a Sistemului Informaţional Automatizat pentru Asistenţă Medicală Primară. În bugetul de stat pentru lucrările de finalizare fusese prevăzuţi aproape 6 milioane de lei. Iniţial, lansarea sistemului se anunţa pentru sfârşitul anului 2014, dar niciodată nu a fost funcţional.
Similare
RECOMANDĂRI