Program de lucru prescurtat, circulaţie îngreunată şi sistarea temporară a activităţii în unele puncte de trecere a frontierei
Sursa foto:ImpactTV.md Vizualizari:

Program de lucru prescurtat, circulaţie îngreunată şi sistarea temporară a activităţii în unele puncte de trecere a frontierei

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova atenţionează călătorii că din 5 noiembrie şi până în data de 21 decembrie curent, punctul de trecere Palanca nu va funcţiona în legătură cu finisarea lucrărilor de construţie conform planului general în zona dată. Fluxul de călători şi mijloace de transport este direcţionat prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie.

Totodată, prin punctele de trecere de tip debarcader ”Cosăuţi-Iampoli”(internaţional), ”Soroca-Ţekinovka”(interstatal, local) şi "Vasilcău-Velikaia Koşniţa"(local) se permite trecerea frontierei de stat în intervalul orelor 07:00 – 17:00, fiind micşorat programul de lucru cu două ore.

La fel, din data de 2 noiembrie curent şi pe parcursul a două luni, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparaţie lansate pe partea ucraineană. Astfel că în punctul de trecere ucrainean toate tipurile de mijloace de transport sunt redirecţionate doar pe o singură direcţie şi în regim dozat, fapt ce creează unele schimbări în trafic şi creşterea timpilor de aşteptare, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Din 28 noiembrie 2018, prin punctul de trecere a frontierei ”Unguri-Bronniţa” (internaţional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depăşeşte 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieşirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanţă de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Până în prezent punctul de trecere ”Unguri-Bronniţa” era unul pietonal, se autoriza trecerea frontierei doar cetăţenilor Republicii Moldova şi Ucrainei.

Similare
RECOMANDĂRI