Procuratura vine cu precizări în legătură cu piloţii capturaţi de talibani: Unele informaţii vehiculate în spaţiul public riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura vine cu precizări în legătură cu piloţii capturaţi de talibani: Unele informaţii vehiculate în spaţiul public riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice

Procurartura Generală anunţă că în cadrul măsurilor întreprinse în legătură cu cazul celor doi piloţi moldoveni capturaţi în Afganistan, au existat „mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor”.

"Autorităţile din mai multe instituţii din Republica Moldova, inclusiv Procuratura Generală, întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan. Pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, cercul de persoane implicate fiind strict limitat," se arată în declaraţia Procuraturii. 

La finele anchetei procurorii spun că vor veni cu detalii despre caz, "care fără îndoială, vor face ca lucrurile să fie clare pentru toată societatea." 

Autorităţile declară că au constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje.

Procuratura menţionează că unele informaţii vehiculate în spaţiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită operaţiunile speciale, aflate în desfăşurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităţilor Republicii Moldova şi în deplină siguranţă. 

"Facem apel la mass-media să manifeste maximă prudenţă şi reţinere în mediatizarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate. Este un caz care priveşte vieţile unor concetăţeni şi orice fel de abordare inadecvată ar putea produce daune majore operaţiunilor aflate în desfăşurare. Atragem, de asemenea, atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care prin acţiunile lor vor genera o turnură negativă în acest caz."

Ieri Igor Dodon a anunţat, despre eliberarea celor doi piloţi capturaţi de talibani în Afganistan în 2015, subliniind că această acţiune a fost posibilă graţie Federaţiei Ruse. Referitor la aceste afirmaţii, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat,  într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, Igor Dodon îi ţine pe cei doi piloţi moldoveni în calitate de ostatici electorali pentru a profita de eliberarea lor în scop electoral.”

ULTIMA ORĂ. Piloţii moldoveni, răpiţi în Afganistan, au fost recuperaţi

Similare
RECOMANDĂRI