Procuratura s-a autosesizat cu privire la mirosul urât din Chişinău: A iniţiat două cauze penale pentru a găsi vinovaţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura s-a autosesizat cu privire la mirosul urât din Chişinău: A iniţiat două cauze penale pentru a găsi vinovaţii

Procuratura Generală s-a autosesizat, în baza informaţiilor publicate în presă, referitoare la mirosul neplăcut ce persistă în mun.Chişinău şi poluarea râului Bâc şi a dispus iniţierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanţelor, identificarea persoanelor vinovate şi eventuala recuperare a daunelor cauzate. 

În cadrul investigaţiilor, procurorii vor solicita şi opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunţe, în limita competenţelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislaţiei din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare. 

Amintim că după ce în ultimele zile, un miros insuportabil este resimţit în Chişinău, Ministerul Mediului s-a autosesizat şi a inspectat Staţia de Epurare din Chişinău.

Pe de o parte, fostul ministrul al Mediului Valeriu Munteanu susţine că mirosul urât şi starea în care se află acum râul Bîc ar fi din cauza activităţii cu defecte a staţiei de epurare. De cealaltă parte, Primăria şi Apă-Canal Chişinăuspun că staţia activează în regim normal, iar procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi.
Similare
RECOMANDĂRI