Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală va solicita Interpol să-l dea în urmărire internaţională pe Vlad Plahotniuc  

Procuratura Generală va cere Interpol să-l pune pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, pe lista persoanelor date în urmărire internaţională. Declaraţia a fost făcuta astăzi  de procurorul general interimar. Dumitru Robu a declarat că, după ce se va afla ţară în care se ascunde Plahotniuc, procuratura va solicita autorităţilor locale extrădarea acestuia.

Fostul lider al democraţilor Vlad Palhotniuc este de negăsit. Procurorii basarabeni nu au indentificat, încă, ţara unde se ascunde acesta.

Anterior, premierul Maia Sandu declarase că fostul lider al democraţilor, Vlad Plahotniuc, s-ar afla în Statele Unite ale Americii. Mai mult, în cadrul primei vizitei oficiale în SUA, Sandu a cerut sprijinul autorităţilor americane, inclusiv FBI, CIA şi a Departamentului de Justiţie, în investigarea furtului bancar din Republica Moldova.
 
Anumite personaje care au beneficiat de furtul miliardului au proprietăţi semnificative pe teritoriul SUA. Şi la această etapă, vom lucra cu Procuratura din Republica Moldova şi cu organele din Statele Unite ca să se îngheţe şi după aia evident să fie confiscate aceste proprietăţi ale celor vizaţi în furtul miliardului. Şi dacă să vorbim mai concret, vorbim de Vlad Plahotniuc, care are acolo proprietăţi şi care trebuie să întoarcă statului ceea ce-a furat.
 
Acum o săptămână, Judecătoria Chişinău a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc, după ce acesta nu s-a prezentat la audieri. Plahotniuc este vizat în două cauze penale pentru spălare de bani, în proporţii deosebit de mari. Temei pentru pornirea urmării penale a servit si un demers venit din partea autorităţilor elveţiene din iunie 2019, dar şi analiza Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor privind activitatea agenţilor economici afiliaţi lui Vladimir Plahotniuc. Fostul lider democrat a plecat din Republica Moldova imediat dupa ce noua guvernare a preluat puterea.
Similare
RECOMANDĂRI