Procuratura Generală explică de ce NU a participat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

 Procuratura Generală explică de ce NU a participat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

Procuratura Generală anunţă că şeful instituţiei nu a participat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate programată pentru ora 09.00. Motivând că instituţia nu a recepţionat vreun document care ar atesta scopul reuniunii şi ordinea de zi a şedinţei neplanificate din timp, dar primit doar un apel telefonic.

„Procuratura Generală a fost informată telefonic, în după-amiaza zilei de ieri, despre organizarea, pe 11 iunie, ora 09.00, a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate. Instituţia nu a recepţionat însă vreun document care ar atesta scopul reuniunii şi ordinea de zi a şedinţei neplanificate din timp. În acelaşi timp, din presă am aflat despre schimbarea componenţei CSS precum şi despre eventualele subiecte, care urmează a fi puse în discuţie, vizînd unele investigaţii concrete şi alte aspecte ale activităţii instituţiilor de drept. Procurorul General nu a participat la această şedinţă din impedimente legale, inclusiv cele legate de imposibilitatea furnizării de informaţii unor persoane, care nu au acces la secret de stat”, se menţionează într-un mesaj al Procuraturii Generale, oferit Ziarului de Gardă.

Ieri, 10 iunie, Igor Dodon a semnat un decret prin care a modificat componenţa Consiliului Suprem de Securitate. În noua componenţă au intrat, printre alţii, Zinaida Greceanîi, Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Similare
RECOMANDĂRI