Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală a solicitat extrădarea lui Vlad Plahotniuc din Cipru şi Arabia Saudită

Procuratura Generală a Republicii Moldova a solicitat extrădarea fostului lider al democraţilor, Vlad Plahotniuc din Cipru şi Arabia Saudită. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că au fost trimise mai multe cereri autorităţilor competente din aceste state.

„În afară de Turcia, Procuratura Generală a trimis cerere de extrădare a domnului Plahotiuc şi din Cipru şi Arabia Saudită. Până acum avem numai răspuns din Arabia Saudită, că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Pe 29 septembrie, procurorul general a trimis o cerere de extrădare a lui Plahotniuc şi autorităţilor din Turcia. După aproape o lună de aşteptare, nu a primit niciun răspuns. Potrivit informaţiilor oficiale, Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat pe teritoriul Turciei de pe data de 10 septembrie.

El este dat în urmărire internaţională, după ce procurorii i-au intocmit trei capete de acuzare: crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani, toate săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Plahoniuc a fugit din Republica Moldova în luna iunie 2019. Până pe 28 august 2020 s-a aflat în SUA, unde este declarat persoană indizerabilă, pentru acţiuni de corupţie care au subminat justiţia şi au compromis procesele democratice din Republica Moldova.


 
Similare
RECOMANDĂRI