Procuratura Anticorupţie îl citează pe Vlad Plahotniuc într-un dosar de spălare a banilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Anticorupţie îl citează pe Vlad Plahotniuc într-un dosar de spălare a banilor

Procuratura Anticorupţie, conducându-se de prevederile art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală, îl citează pe Vlad Plahotniuc. Dânsul are calitate de bănuit în săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvîrşită în proporţii deosebit de mari.

Informaţia a fost făcută publică printr-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie. Instituţia recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetăţeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în faţa procurorului.

Totodată, Procuratura Anticorupţie atrage atenţia în privinţa respectării principiului de prezumţie a nevinovăţiei în privinţa cetăţeanului Vladimir Plahotniuc.

Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Similare
RECOMANDĂRI