Procesul penal pornit în cazul exploziei de la Rîşcani a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Procesul penal pornit în cazul exploziei de la Rîşcani a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt

Procesul penal pornit în cazul exploziei de pe bulevardul Moscova a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt. Procurorii sunt la etapa investigaţiilor pentru a stabili persoana sau persoanele vinovate. Chiar dacă există presupuneri în privinţa persoanei vinovate de explozie, nu există suficiente dovezi pentru a înainta învinuirea. Declaraţia a fost făcută pentru IPN de către şeful Procuraturii municipiului Chişinău, Ştefan Şaptefraţi.

Potrivit procurorului, urmărirea penală pe acest caz se desfăşoară în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viaţă din imprudenţă, care se pedepseşte cu închisoare de până la şase ani şi articolul 293: încălcarea regulilor de evidenţă, păstrare, transportare şi folosire a substanţelor uşor inflamabile sau corozive, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau cu închisoare de până la trei ani.

Procuratura Chişinău a dispus mai multe expertize pentru constatarea motivelor exploziei, printre care şi expertiza buteliei cu gaz identificate la locul deflagraţiei.

Patru oameni, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagraţiei din seara zilei de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuinţa căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme şi un pompier rănit în timpul intervenţiei la faţa locului.
Similare
RECOMANDĂRI