Procesul de obţinere a permiselor de conducere - discutat la Guvern. Premierul a cerut modificări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procesul de obţinere a permiselor de conducere - discutat la Guvern. Premierul a cerut modificări

Condiţia de examinare medicală pentru redobândirea permisului de conducere ar putea fi eliminată. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei şedinţe petrecută la Guvern. În acest sens, premierul Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obţinere a actului.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre procesul de examinare medicală a candidaţilor.  În acest scop, anual se cheltuie cca 70 milioane lei, iar 99.5% din aplicanţi sunt apţi. Acest fapt este o probă de ineficienţă a procedurii, se spune într-un comunicat al Guvernului. 

Directorul Agenţiei Servicii Publice Tatiana Cuneţchi a informat şeful Executivului despre acţiunile întreprinse pentru eliminarea actelor de corupţie în procesul de înregistrare la examenul practic. Măsurile au determinat simplificarea programării şi scurtarea timpului de aşteptare de la 2,5 luni la 45 de zile.

Totdată s-a anunţat că a fost majorat numărul de examinatori şi au fost achiziţionate mai multe maşini. 

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei Iulian Postică a prezentat o concepţie de creştere a calităţii procesului de instruire în şcolile auto. În etapă finală, va exista un clasament al şcolilor auto şi al instructorilor, care va oferi candidaţilor posibilitatea de a alege cea mai bună şcoală şi cel mai bun instructor, din perspectiva calităţii obiective a serviciilor oferite.

Chicu a solicitat informaţie despre necesitatea preschimbării permiselor de conducere după model nou şi cum pot fi simplificate procedurile. Responsabilul ASP a menţionat că legislaţia RM nu obligă şoferii să-şi actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel şoferii întâmpină probleme în afara ţării. Premierul a cerut revizuirea cadrului legal pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi şi continuarea măsurilor pe termen scurt şi lung pentru eficientizarea mecanismelor de obţinere a permiselor de conducere.

Similare
RECOMANDĂRI